18.06.2012 г., 13:25 ч.

Не ми се сърди, любов 

  Поезия » Любовна
2230 10 45

Не ми се сърди, любов

 

 

Не ми се сърди, любов, моля те! Не!

Ще те оставя навън, пред дома ми да чакаш.

Аз когато те търсих, ти къде беше? Къде?

А сега си дошла при мен, по вратата да драскаш...

 

 

Но ти настояваш... И блъскаш... И плачеш...

И се мяташ... И ми обещаваш мечти...

Казваш, че ако трябва и след мен ще се влачиш...

Но как се забравят тези толкова много лъжи!?!

 

 

Добре! Ще те пусна, щом искаш.

Ще ти дам дори малко хляб и вода.

Но после трябва пак да си тръгнеш.

Нали знаеш? За двама е тази игра...

 

 

Хайде! Тръгвай сега! Ето там е вратата...

Престани! Измъчваш ме... И не ме гледай така!

Не искам пак да те изгубя в житата...

Но ти... Оставаш ли? Какво да те правя сега?

 

© Светла Асенова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??