8.10.2008 г., 22:04 ч.

Не ми задавай излишни въпроси 

  Поезия » Любовна
563 0 3

Недей ми задава излишни въпроси,

но не ми давай и лесна пощада.

Тези сърце и душа за какво са,

ако поне едното не страда.

Защо е душата, ако във мрак не пропада,

защо е сърцето, ако не се къса от жал?

Това за човек е най-ценна награда -

да живее със свойта печал.

Във мъката се ражда душата човешка.

Живее сърцето, докато се дави във кръв.

Само твоя е и последната грешка.

И скръбта си е твоя до последния дъх.

Недей ми задава излишни въпроси,

не питай защо плача насън!

Тези сърце и душа за какво са,
ако ги показваш навън?

© Веса Колева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??