26.03.2011 г., 21:33 ч.

Не мога, а може би… знам ли? 

  Поезия » Друга
697 0 4
Не мога веднъж да обичам,
това е загубено време….
Не мога веднъж да се вричам,
животът тече си и искам
от него да грабя с наслада.
Не мога да пиша и пея,
тъй както душата ми иска.
Не мога стрелките да върна,
да искам да бъда оная,
която преследва мечтите
и все по-далече е рая.
Но… мога да бъда си аз!
Пожари разпалила вчера,
до днес негасени остават.
И тлееща в мен е страстта
и жива е тази нагласа
да бъда си част от света.
Да виждам как утро се ражда,
как птици в небето летят
и толкова много надежди
остават си просто... така.
Не мога, а може би… знам ли?
За малко в друг свят да живея
понякога тайно мечтаeх.
А после… пак тук да съм аз.
Защото... го  исках и май го и знаех.



© Мариана Вълкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • !!!
  • пей и пиши така както душата ти иска...
    чудесно казано и написано..
    Мариана, сърдечно.
  • Често ми казват, че човек е толкова голям,
    колкото големи са мечтите му. Вярвам в това.
    Много ми харесва стихотворението.
    С уважение.
  • Ех! Де да можеха да се връщат назад стрелките...
    Поздравления за стиха!
    Б.
Предложения
: ??:??