27.01.2010 г., 10:10 ч.

Не мога да живея без Любов 

  Поезия » Любовна
1047 0 6
Не мога да живея без любов,
боли ме!
Искам да разкъсам и последния живец
и да горя!
А разумът не е готов
и мисли се за стар мъдрец,
но заболя...
и полудя...
Не мога да живея без любов!
Уж силна съм,
но не умея
да забравя,
да оставя да изтлее
и пожара в пепел да изпепели,
а с тази пепел да посипя
побелелите коси...
Не мога да живея без любов!
Крещи ми се,
но глас не ми остана,
хвърлих го след нея
да я търси,
да я вика и зове
и дори да онемея
само да я доведе!
Не мога да живея без Любов,
разкъсвам се,
раздирана от грешки
и не дишам,
и не виждам
онемяла, опустяла...
и сред хиляди насмешки
аз нежива съм,
макар и неумряла...
А сивотата на деня ме задушава
и побърква ме
и оглупява,
а изгревът ме изкушава
с дяволски греховна светлина,
той прелъстява ме
и ме облива
и шепне ми, че много съм красива,
че иска ме за себе си
за миг
и проси ме, дори и полужива
да изтръгне жаден вик...
А той не знае, че не мога
и не искам
да бъда нечия,
оставам просто ничия -
създадена от Бога,

неспособна да живея без Любов.

© Дида Христозова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??