13.12.2008 г., 11:27 ч.

Не мога да се сбогувам с вчера 

  Поезия » Друга
512 0 3
Бързах.
Времето ме вземаше и ме носеше,
аз бях просто песъчинка във вятъра.
Моят ум смисъла просеше,
моето съзнание опита да избяга.
Искрено ли беше лицето ми,
когато лъжех просто с усмивки?
Кой си позволява да нарича
гадните лъжи - "Думи красиви"?

Бързах.
Ужасно закъснявах и липсвах -
там, където имаха нужда от мен.
Но своето подобрение не исках,
стремях се да остана непроменен.
Искам всичко да си остане вечно,
да имам всички мигове отново.
Да мога да изиграя дните си човечно
и да не създавам грешки много.

Да,
аз не мога да се сбогувам с вчера.
Моите мисли ще останат в нашия стар миг.
И ако някога аз като него нов намеря,
ще преобърна времето и пак ти ще се появиш.

Бързах,
не знаех накъде да се понеса.
Докосвах старите си дни отминали,
не исках всички тях да погреба,
макар вече в мен да са загинали.
Истината ли скривах вътре,
или самозалъгвания прости?
Май те ще се завърнат утре
и пак в мен ще бъдат гости.

Бързах,
не исках да загубя пътя.
Моите пътеществия се завръщат
и ако отново те намеря, скъпа,
дали с теб би било същото?
Защото вчера бързо ще отмине,
ще дойде бъдещето в мен.
Това за нас се случва от години,
макар да ми се струва ден.

© Христо Андонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • много е яко!
  • Това стихче ще отиде при любимите ми...
    С някои неща, хора, моменти... наистина не искаме да се сбогуваме, затова сме и безсилни да го направим...
  • Хубаво е. Поздрави!
Предложения
: ??:??