не зная колко е часът в мене
е студено
треперя и горя смълчани думиме затрупват
утро някакво е мръкнало
с криви пръсти дърпа ми очите
и разчопля несънуваната сянка
облечена нахално в мойта дреха
коса мъглива със замах разпуска
и жарко-ледено изпепелява
едничката ми мисъл
да заспя!
© Дора Павлова Всички права запазени