26.05.2010 г., 13:23 ч.

Не може любовта да се прекърши 

  Поезия » Философска
685 0 9

                                                                                                      Love is not love which alters

                                                                                                      when it alternation finds...

 

                                                                                                                Shakespeare

 

Не може любовта да се прекърши,

ако сама не иска да си иде!

Когато всичко, всичко вече свършва,

тя просто тръгва, без да ù се свиди...

И, променена,  нов път си избира -

привлечена от нови  земни страсти

Тя не увяхва – винаги намира,

дори за кратко, истинското щастие!

И затова е винаги различна.

И затова – тя вечна си остава...

Отиде ли си – няма нищо лично...

Със себе си тя просто друг дарява...

© Георги Ванчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??