26.11.2013 г., 22:25 ч.

Не можеш 

  Поезия » Любовна
395 0 0

Не можеш

Не можеш да се контролираш,
щом в теб нахълта Любовта!
И ти пред нищо не се спираш
да махнеш пречките в  света!

Нахлува тя, като  стихия,
като невиждан  феномен,
тя може човек да убие,
или да го прероди!

Когато тя е споделена,
за тебе всичко е любов,
а другата - несподелена,
е най-великата любов!

Тя е най-святото ни чувство,
с което някога си бил!
Тя всичките лъжи разчиства,
и тя не става водевил!

С пари не можеш да я купиш...
И  купената е менте!
Тя е като гърне да счупиш!
И като мокро джапане!

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??