26.06.2008 г., 7:35 ч.

Не можеш 

  Поезия » Гражданска
788 1 6

 

   Не можеш


Понякога не искам аз да знам
за ставащото покрай мене.
Не можеш промени света ти сам.
Не можеш, дявол да го вземе.

 

Светът така си е вървял, на терсене,
и злото пак над всичко тържествува.
Не се оправя свят със думи само, не,
по-други средства, страшни съществуват.


Със много пот и кръв, с борба,
със хиляди човешки смърти.
Зове на бой войнишката тръба...
Подканя ни да ставаме безсмъртни!

 

Само с вяра ли?
Само с гола вяра
далече се не стига,
който го повтаря.
Нищо не постига.


Иска труд, борба,
готовност да загинеш.
В народната съдба,
да бъдем, да ни има!

© Александър Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??