23.08.2006 г., 16:17 ч.

Не, не е нощ... 

  Поезия
831 0 9

***

 

                                           - Страхувам се от тъмното.

                                                             - Не се страхувай – в тъмното съм аз...

                                                                                   ( разговор между влюбени)

                                                                 

Не, не е нощ – не искам да повярвам.

Недей да ми доказваш, замълчи.

Денят е в топлината на ръцете ти,

във слънцето на твоите очи.

 

Защо да вярвам, че е нощ? До мене си –

превръщаш даже сянката в искра,

дори и мрака ти не чувствам тъмен,

когато си до мен така.

 

Деня прегръщам във сърцето си,

как да повярвам, че е нощ, кажи ми!

Усмивката ти лунно свети.

Недей да палиш свещите, любими…

 

11.04.2004

© Василена Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??