5.10.2007 г., 13:53 ч.

Не очаквах 

  Поезия
610 0 16
Не очаквах този удар жесток,
сякаш с нож ме прободе в сърцето.
Беше време - аз много грешах
и изкупвам сега греховете си.

Беше много тъжен за мен
този вторник, който отмина,
аз потропах на твойта врата
и прошепнах ти: "Приеми ме".

Аз очаквах да видя ръце,
протегнати с длани към мене,
аз очаквах твойто сърце
част от мойта тъга да поеме.

Но получих удар жесток,
тежко падна - тежката дума,
а след нея последва порой,
с който ти ме засипа, любими.

Бях уплашена и сълза аз дори
не можах да пророня.
Тихо падаше белият сняг...
и душата ми бе заледена.

Зная - много пъти грешах,
много грешки аз имам към тебе.
Твойта дума - удар със нож,
ме прободе и вкамени ме...

© Анна Дюлгерова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??