2.04.2009 г., 7:46 ч.

Не пица, а любов... 

  Поезия » Любовна
752 0 2

 

Не пица, а любов...

 

Поредната равна любов,

без последствия...

За тебе, за мене,

дори за вселената.

Поръчах си пица -

бях все на диета.

От нерви пълнея,

та поне да съм сита!

 

Звънна звънецът,

гладна, домашна -

изхвърлях боклуците,

твоите прашни.

Замириса на пица -

отворих вратата.

Но гръмотевица

ме блъсна в главата -

така, изневиделица!...

... И аз се поддадох!

 

Поканих "Пицаря",

за да помага!

Изхвърлих багажа!

Но за  помощ проплаках -

на по-важен пристан:

Неволно се спънах!

И... аз го притиснах,

а той ме прегърна...

 

Равна любов ли?

Обичам неравности!

В главата ми - дяволи

влязоха сладостни!...

...

 

За  пица гладувах!

Уви,  не я ям,

а излекувах

пристана сам...

 

 

29-03-2009

© Десислава Вълова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??