11.06.2008 г., 1:57 ч.

Не плача 

  Поезия
1009 0 2

НЕ ПЛАЧА

 


 

Денят смени отдавна своята премяна.

Болезнено, но нежно сплете пръсти с нощта.

Сега седя самотно, но не в сълзи обляна,

а в мисли за живота, за любовта.

 

Разминах се със тебе – така било е писано.

Нищо, че ти живота ми разклати.

Летяха тежки думи, дори ей тъй – безсмислено,

но трябва ли сега да бъдем непознати?

 

Сега ме ненавиждаш, тъй както и аз тебе,

но сигурен ли си, че мразиш точно мен самата?

Или проклинаш нощем за грешките си себе

и мразиш всъщност толкова съдбата?

 

Така било е писано – сълзите не помагат

и грешките, и времето не връщат.

И словата тежки ни вкарват сякаш в ада.

Защо ли думите света обръщат?

 

Но ти помни ме, само ако заслужавам.

Не мога времето назад да върна,

наивно аз ръцете си сега разтварям –

ще ме убиеш ли или ще те прегърна?

 

Пътят е дълъг, времето минава.

Върви по своя път любов последна.

Споменът за теб да боли не ще престава,

но аз назад не ще погледна.

 

И слънцето от нищото започва да напира,

и с нежни ласки сяда на трона на нощта,

а аз седя във мрака, не плача, а умирам -

за сълзите е нужно да имаш и душа…

© Цвети Сп Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Прекрасно!!!
  • Много силно.На фона на всичката тази безнадеждност най-много ми хареса мотива за слънчевите лъчи.Пиши повече за щастието и надеждата,макар че тъгата и болката винаги въздействат по силно!
Предложения
: ??:??