29.06.2006 г., 16:51 ч.

Не помня Неговото име! 

  Поезия
630 0 12
Не помня неговото име –
човечец някакъв,
завит в парцали.
Лежащ, но буден непрестанно...
Един от “странните” клошари.
Заслушан във войната,
Във делничните думи,
във псувните,
Във писъка на дневните трамваи,
във писъка на дневната ненавист,
във Списъка,
във имената,
В номерата...
- Номер десет!Хенри!
- Тук!
Заслушан в сляпо чакане,-
Усещащ с всяка своя фибра,
Усещащ с всичките си нерви
Безмислените болки
от липсата на кислород,-
от липсата на малко свят...
От липсата на цвят.
От липсата на враг!
Лежащ като ранен във битка,
сред трупове обезобразени.
Лежащият в калта човек...
Не помня неговото име,
А може би не съм го знаел.
Човечец някакъв,
завит в парцали...

© Ясен Крумов- Хенри Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??