16.02.2012 г., 16:43 ч.

Не проспивай снега 

  Поезия » Любовна
630 0 13

И все по е странно –

луната случайна

 

намига. Едва ли

ù пука изобщо,

че с теб сме проспали

снега в тези нощи.

 

Няма Такава, автор в ОТКРОВЕНИЯ

  

Не проспивай снега,

не сега  - в тези нощи!

Вледенена тъга

спи в очите ми още

 

и ме мами насън

и ме води полека

все навън, все навън...

Януарска пътека

 

ме събира със теб –

нежно, бавно, съдбовно.

Снежнобелият креп -

споделена виновност -

 

вечно свързва ни, знам.

Тайните му незрими

разгадаеш ли сам

и дадеш ли му име,

 

ще съм  твоя сега  -

чак до края и още...

Не проспивай снега –

не сега – в тези нощи!

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??