21.11.2017 г., 21:09 ч.

Не разчитам 

  Поезия
166 0 0

 НЕ РАЗЧИТАМ

 

Аз не разчитам на реклама,
на трикове и на ефект,
на помощи от чуждо рамо,
на лъскавия етикет!

Щом тръгнах стихове да пиша,
престанах чуждо да чета,
не исках в чуждо да мириша,
под лупа гледах този свят!

Странях от гръмки епитети
и от измислени неща,
не свалях шапка на поети,
дошли със гръмки имена!

Не бях надменен хвалипръцко!
Живеех с мойта Самота.
Не се опитвах да се връцкам
и да живея в суета!

Света директно възприемах,
не се стремях да го крася,
с емоции съм го приемал,
опитвах се да го спася!

Опъвах тежките вериги,
опитвах се да съм крилат,
над "долното" да се издигна
и правех го от много млад!

И сега щом се погледна,
изкачвах само стръмнини!
Вървях с Родината си бедна,
но имах и щастливи дни!


  19.11.2017г. София

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??