8.10.2021 г., 11:10 ч.

Не са ми нужни палуби и мачти 

  Поезия » За деца
715 6 19

 

Да поспоря, позволете!

Корабите са за хората

в океани и морета

да пътуват неуморно.

 

Ако буря се надигне

често кораби трошат се.

Става страшна олелия.

Девет бала е нещастие…

 

Мен ми палуби не трябват

нито мачти, ни компаси.

По размери аз съм малка,

но в морето у дома съм си.

 

Имам на гърба си перки

(зад хрилете). И опашка,

със която вдигам темпо.

Девет бала мен не стряскат.

 

Във дълбокото се гмуркам

после пърхам над водата.

Най-обичам в ранно утро

срещу слънцето да скачам.

 

С моите братя и сестрички

си  играем сред вълните

на гоненка и на жмичка

ту в дълбоко, ту на плитко.

 

А когато огладнеем

помним мама що заръча:

- Никога не яжте червеи

над водата що се гърчат!

 

© Дочка Василева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

За да претърпиш корабокрушение, първо трябва да имаш кораб »

7 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??