3.04.2016 г., 21:21 ч.

Не се купува с нищо ореолът 

  Поезия » Философска
474 0 3

            За да получиш – трябва да дадеш,

дори една обикновена дреха.

Желанието в шал да заплетеш

и с всеки бод да стягаш до успеха!

 

За да си някой – трябват ти криле,

създадени от корените здрави.

Домът в сърцето в сигурност расте,

и той от нас щастливи хора прави!

 

За да поискаш – трябва ти сърце,

протегната ръка да не отминеш

и с нежна, чиста ласка на дете

да създадеш, преди да си заминеш!

 

Не се лъжи, не чакай наготово,

и да сгрешиш – на себе си прости...

Не се купува с нищо ореолът,

доброто в мисълта ти е... Блести!

© Елена Костадинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Поздравления, Ленче, за хубавата творба!
  • Харесах!
  • Ореолът може да бъде "купен" и с помощта на лицемерието и заблудата, но в тези случаи вината по-скоро пада върху хората, които вярват на подобни фалшиви ореоли, от които има много...
Предложения
: ??:??