Не се научихда бъда сянка...
Да съм невидим, с влас обвързан!?
Да мърдам пръсти и ръце да кърша,
шамари на невинните да бърша!
Че защо тогава камбаната да бия!
И да ви говоря че лошите сте вие.
Да защитавам аз доброто и дали то
мечтае за победата над злото!?
Не се научих да мълча и плача
тъгата тя любов ли е и ражда ли
тя свободата, тази за която...
погинаха люде Народни.
© Ангел Всички права запазени