27.02.2007 г., 10:07 ч.

Не се предавам 

  Поезия
749 0 8

Уморените коне ги убиват, нали?

Тази мисъл в главата ми днес се върти.

Уморих се по разни доктори да ходя,

по болници наред в страната да бродя.

 

Инфаркта направих така - във движение,

Няколко инсулта - в същото положение.

С магнитен резонанс белязах тая дата.

Оказа се, че бръмбари имам в главата.

 

Няма да страдам от новата вест -

трябва да се справя с доблест и чест,

няма да се вайкам, няма да се кая -

продължавам за бъдеще да си мечтая.

 

Нищо не значат за мен диагнозите -

нека умуват над тях невролозите.

Искам дa работя и да се развивам,

трябва и за мен да има перспектива.

 

Има още време, ще работя до края,

искам да сменя и ада със рая.

Щастлива накрая искам да бъда,

с усмивка да срещна мойта присъда.

 

                                   evropa

© Нели Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??