22.09.2006 г., 19:15 ч.

Не се родих да бъда бяла... 

  Поезия
972 0 17

 

                                             ***

                                                                                                                                    

                            Не се родих да бъда бяла

                            и тиха като снежна утрин,

                            когато времето е спряло

                            и се е вледенил дъхът ми.

 

                            Не се родих да бъда пепел

                            под хорските крака и думи

                            и всеки, другите отрекъл,

                            да се присмива на страха ми. 

 

                            Роди ме слънчевият изгрев,

                            за да горя като комета.

                            На този свят дойдох различна -

                            да го направя чист и светъл.

 

                                                        7.07.2003 г.

© Василена Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??