...Не се забравя делото любов...
и не се губи завинаги нуждата и съзнанието...да се обича...
На прага на всичките ми страхове
загуби, съмнения, грешки и провали
покрай раните и спомените от миналото
любови променени, но незабравими...
В невинността на всеки един ден,
в иронията на живота без живот,
и в самоиронията на съюза между
болките и радостите, допълващи се взаимно,
в това, че едното не може без другото,
за да се усети истинското щастие, любовта...
На прага на едно съществуване,
загубило, забравило, за малко или
за повече вярата и волята си да обича...
Тя, Смъртта е само един огромен студ
жестоко забил се в сърцето, трън на мъката,
но Живота защитава се, преражда се...
не може завинаги да не помни същността си...
И тогава, когато аз щях да умра
от липса на живот...и сянка в тъмнина...
Ти дойде в живота ми, като Слънцето,
със една безкрайна топлина и светлина
с меката прозрачност на любовта...,
с миризмата на вятъра през нощта,
с уханието и пробуждането в нея и в деня
ти дойде и ме излекува, съживи ме в едно
отдаване, споделяне, обичане и
като с гума изтри болката ми...,
триеш я всеки път, щом тъгата си рисува...
В теб, знам какво е да се обича отново,
за първи път, последен, в мига и завинаги...
И в теб чувствам се преродена, жива и щастлива
в очите ти огледана, в погледа ти потънала,
в прегръдките и целувките несломима,
в тялото ти появила се, споделена в душата...
Изпълнена с твоята светлина и няма ги в мен
вече сенките, смъртта, самотата, има само любов...
Има я...Любовта отново, създаваща Живота
любовта за първи път, последен, в мига и завинаги...
И оттогава, от преди, от сега или от бъдещето
някъде във времето и пространствата, тук е
нежната любов, с която страстно се обичаме...
и с която наистина Животът е Живот...!
Любовта се променя, но не се забравя,
не се забравя това, че се обича
и дори една любов да не е вечна,
стига да е истинска, никоя не умира...
Любовта се променя, щото има много цветове,
като живота, но това, че те обичам, не се променя,
не се забравя, не умира! А се радва и живее...
© Лили Вълчева Всички права запазени