Закачаш се със мен: "Прочетен вестник!"
Че нямало в мен пресни новини?
Добре, бе, но нали ти е известно -
прелюбознателни са някои жени?...
Те, същите, се блъскат и въздишат,
и всяка бърза да ме прочете...
Полуграмотни някои се пишат,
та бавно сричат, времето тече...
И щом последна страница затворят,
със моите уж стари новини,
се надпреварват пак да ме повторят,
не се оплакват, стари че били!...
Та от прелистване се скъсах вече...
Дори и страници крадат от мен!...
Наум така си викам: "Ей, човече!
Камбаната ще ритнеш някой ден!...”
А ти не се закачай!...Имаш мнение -
добре!...Но толкова не ме мисли!...
И не подлагай го на грам съмнение -
за "свои" хора пазя новини!...
© Роберт Всички права запазени