3.04.2011 г., 21:39 ч.

Не се зарастват никога усмивките 

  Поезия
803 1 7

Натиках си във устните усмивката

и стиснах зъби, докато зарасне.

Вратите все се удряха в мечтите ми

и празни стаи ми крещяха да порасна.

 

Зашлеви ме баща ми през усмивката,

една точилка обич ме полази.

Сложи на масата онази кана истина,

която ни подсеща, че се мразим!

 

Отпихме днес. Остатък от усмивката

подхлъзна се и вляво се подпира,

по калния дувар, на село в къщата,

където даже люлката умира.

 

И старият отглежда облак в погледа,

а тъмно синьо значело е буря.

Трепери гювечето пъстро в кухнята

и в ленената кърпа се притуля.

 

Не се зарастват никога усмивките!

Дори точилките в белег да превърнеш.

Стени по гювечетата захвърлени

и спомен, спомен като кърлеж.

 

Сложи на масата онази кана истина,

която ме подсеща, че те мразя.

Натиках си във устните усмивката,

а може би опитвам да забравя.

 

© Евгения Илиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??