7.12.2019 г., 22:17 ч.

Не се завърна 

  Поезия » Любовна
488 1 0

И дълго време ти не се обади,

години знаеш ли аз колко съм търпял. 

Създаде между нас невидими прегради, 

а аз наивен - света около тебе бях създал.

 

Мечтател, оптимист или глупак,

по-скоро влюбен лудо в тебе.

В очите на незнаещи - слабак,

изгубих се, изгубих се без време...

 

И търсех те и чаках всеки ден

да се обадиш уж случайно,

Да кажеш ти, че искаш мен...

Надявах се и молех тайно. 

 

А ти не звънна, нито писа,

ни спомен някакъв остави.

Накара ме дори да се замисля

дали изобщо срещнах аз очите ти кафяви.

 

Но ти си тук и те усещам

във въздуха що дишам всеки ден.

Осанката ти огнено гореща

и погледа де беше вперен в мен.

 

Не ме потърси много време,

едва ли ще се случи някога.

И нося на гърба си бреме.

Аз по-самотен съм от всякога...

© Петя Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??