Не ще си тръгна никога от тук,
от този свят, молитвено-греховен,
че в него - на скептиците напук -
не съм бил тука никога бездомен!
Докоснат от всемирна пустота,
ще пожелая земното привличане -
къде ли и защо ли да летя
без реализма жив, без да обичам!
Наивно е да търсим цял живот
сред облаците райските предели,
когато под лазурен небосвод
ни чакат светли дни, неотлетели!
Не ще си тръгна никога от тук -
повтарям го за кой ли път и гласно,
сам в стихове запалвам всеки звук,
за да покълне в ден и да не гасне!
© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени