11.07.2008 г., 12:26 ч.

Не си отивай 

  Поезия » Любовна
850 0 18
Не си отивай! Ще нахлуе тишина -
нелепа, влажна като във килия,
заключена от нечия вина,
която трябва да изкупим ние.

Не си отивай! Идва пролетта,
разцъфнала от радост снежнобяла 
и топъл дъжд  във облак натежал
като сълзи, които те изгарят.

Не си отивай! Кратка е нощта,
но утрините също са за двама.
Не си отивай! Нощите са жар,
но след съня превръщат се в измама.

Поискам ли да бъда трепет  нежен,
сълзица чиста в твоите очи,
поискам ли да се превърна в обич -
не ме гони, не ме гони...

© Геновева Симеонова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??