Приятелко,
Когато няма път назад,
а пък напред е много трудно.
Когато Дяволът рогат
лъжи ти шепне сладкодумно.
Когато вятърът свисти
и бурята е срещу тебе,
спомни си твоите мечти
и че Върха ти е потребен.
Не спирай никога! Дори
да плачеш и сама да се проклинаш,
помни, че сила имаш ти
високите прегради да преминеш!
© Валентина Лозова Всички права запазени