31.07.2009 г., 13:59 ч.

Не сте сами! 

  Поезия » Друга
540 0 3

Не сте сами!
Не сте сами !
Не сте сами, драги ми сестри!
Съдбата - лоша игра изигра Ви
и свои неволни жертви Ви направи.
Сега сте там, сами, сред хора
враждебно настроени към Вас
и измъчвате се, страдате, далеч от всички нас
всяка секунда, минута и час.
Но знайте и че сте дълбоко в сърцата на всеки от нас.
Българският народ не престава за Вас да мисли
и подкрепя Ви напълно, изцяло без дори да се замисли.
С Вас сме, защото знаем, че сте невинни
и затуй ще се върнете при нас, ще продължите живота ваш
и с помощта на всички нас ще забравите за цялото зло,
за мрачните осем години,
прекарани далеч от близки,
семейства, приятели, колеги и роднини.
Сега сте отчаяни, тъжни, загубили вяра, надежда...
Но вярвайте, че ще се върнете при нас
и желание за свобода не губете и за час!
Ние ще Ви чакаме докрай
и с отворени обятия ще посрещнем всички Вас!
Знайте, че дори и при всичко вече изгубено,
отново има надежда, малка светлинка в края на тунела,
която ще Ви кара да се държите мъжки, на крака...
Не се предавайте точно сега!
Повярвайте, малко остава до Вашата свобода!
За Вас тя е само една дълго бленувана мечта,
но защо да не стане реалност сега?
Желаете да се завърнете, баща и майка да прегърнете
и със силата на обичта за миг да забравите
за цялата мъка, болка и тъга.
Животът е тежък, понякога и твърде суров,
но недейте се предавайте и вярвайте,
макар и банално вече да звучи,
че доброто отново ще победи!
И на либийските злини българският народ ще устои!
Ние всички сме добри и не таим злини!
С радост бихме простили на всички тях,
стига да Ви върнат живи и здрави при нас!
И на всяко зло бихме отвърнали с добро,
защото то наоколо витае и търси пристан в нашите сърца,
и ни кара само добрини да правим
и за цялото зло, причинено Ви, да забравим!
Дълбоко вярваме и искрено се надяваме,
че в някой близък, слънчев ден
ще Ви видим доволни, щастливи, засмени сред нас,
защото имате обичта и подкрепата
на близки, роднини и на непознати за Вас,
а това, повярвайте ми,
е доказателство за предаността ни към Вас!
Ние ще се молим за Вас!
Борете се докрай и вярвайте във всички нас!
Ние не ще Ви предадем, не ще Ви подведем!
Повярвайте, Вие не сте сами!
Не сте сами!
Не сте сами!
Не сте сами, драги ми сестри!

 

© Весела Апостолова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Всеки го разбира по различен начин, Валентина .
  • това е един вид "ангажирано" стихотворение...
    ОБАЧЕ... има доста неясноти по този случай и патосът ми е малко вповече...
    декларативността също....
  • когато всички обсъвдаха съдбата на медиците и аз реших да изкажа своя възглед към нещата.
Предложения
: ??:??