27.06.2007 г., 9:46 ч.

Не съжалявай 

  Поезия
715 0 0
Не съжалявай, че остаряваш,
не съжалявай за белите коси.
Не съжалявай, че времето минава
и нищо няма да го спре.

Не съжалявай и не се предавай,
на болката не се поддавай ти!
Върви напред и гледай смело с бъдещи очи,
върви, назад не се обръщай - много ще те заболи.

Спомените те поглъщат,
носят ти сълзи на радост и тъга.
Назад във времето те връщат,
но ти не се предавай - животът просто е една игра.

Когато си щастлив, времето за теб лети,
ти молиш го да спре за миг поне,
но бърза то, не спира, бърза и мълчи,
едно нещо запомни - времето не се шегува, времето е пари!

01.01.1999 г.

© Мариета Аргирова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??