28.01.2008 г., 16:06 ч.

Не съжалявам 

  Поезия
835 0 5
 

Не съжалявам, че остави ме с роса в очи,

душата ми разби, а и моите мечти.

Не съжалявам, че вместо ти, галеше ме сънят, нежен

и плувах в океан от хора, черен и безбрежен.

Не съжалявам, че ти за първи път научи ме да мразя,

така ще умея всичко на пътя ми да газя.

Не! Не съжалявам, че показа ми най-скорострелния спад -

от розовите облаци отново да се озовеш в мътния от лицемери град.

Не съжалявам! Запомни го!

Камъкът не чувства. Такова е сега сърцето.

Не съжалявам! Не си заслужава.

Но обещавам ти, образът ми безуморно ще те придружава.

Тогава с виновна стъпка ще прекрачиш на прага гордостта

и ще се молиш и този път да прочетеш в очите ми наивността...

Не съжалявам, че веднъж сгреших,

но втори път е немислимо да ме огорчиш!

© Веселина Костадинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??