на Д.М.
Не съм ти първата любов
и пръстен с мен не си менил.
Без Менделсон, без благослов
щастлив със друга, знам, си бил.
Не съм ти раждала деца
и дом със мен не си градил.
Не си ми подарил слънца,
звезди за мен не си свалил.
И друга плакала за теб,
когато смъртно си болял.
Преборил жребия свиреп,
за друга ти си оцелял.
На друга пял си с нежен зов.
За теб била е ненагледна тя.
Не съм ти първата любов...
Но искам да съм ти последната!
© Нина Чилиянска Всички права запазени