16.09.2017 г., 22:19 ч.

Не съм бил 

  Поезия » Философска
252 0 2

          Не съм бил

 

Не съм бил на "Драгойна" от години...

Но винаги съм искал да съм там,

да търся на възторзите си рими!

Със боговете да остана сам!

 

И цялата земя да и под мене!

И този връх да стане моя трон...

Вселената  в ръце да ме поеме.

Да литна  с някакъв вълшебен кон!

 

Сега го тледам само от далече

и само мислено присъствам там!

Краката ми от него са далече,

не припкат по големия "Балкан"!

 

  29.08.2017г. Драгойново

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря за съчувствието!Ще изпълня препоръката Ви!
  • Но, мисленно ходиш там. Продължи така, щом краката не могат да отидат. Ти си брат по душа. И аз обичам Балкана! Много го обичам!
Предложения
: ??:??