Признавам просто аз: Не съм поет.
" Писач " или " Драскач " е по - добре,
че думите събирайки в куплет
потъват тихо в сивото море.
Какво ли има тук да се разбира
от изрази заключени във строфа
щом в тях една любов сега не спира
да търси истината... Катастрофа.
Провалям се със чувствата открити.
Душата ми оголена студува.
В сърцето ми стрели от лед са впити
и по - наивно обичта жадува.
Повтарям пак и пак: Не съм поет...
Но с муза да живея съм проклет.
© Асенчо Грудев Всички права запазени