20.09.2020 г., 9:22 ч.

Не съм светица 

  Поезия » Свободен стих
562 1 0

Не съм мъченица, нито жена,

която е лесна за обичане.

Трудно ще ти бъде с моя характер,

да кажеш доволен получи се.

 

Аз съм с дива природа, дива пантера,

ще въздишаш и ще надаваш стон.

Ще те измъчвам дивашки, почти до полуда

и ще усетиш погром.

 

И ще си тръгнеш с болка в сърцето,

наранен, изтощен, унизен.

Ще разбереш, че не съм светица,

излизам победител от всеки дуел.

 

Няма нужда да спорим, аз първа решавам

кой прав и кой крив.

Светица не съм за обичане,

едва ли с мене ще бъдеш щастлив.

 

Непокорна жена съм, две мнения няма,

на никой не ставам робиня.

Или се примиряваш с второстепенна роля,

или пък дим да те няма.

© Йорданка Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??