24.11.2009 г., 10:53 ч.  

Не те обичах за това... 

  Поезия » Философска
542 0 4

Не те обичах за това...



Не те харесвах

за това, че си подхождахме,
а затова, че просто много те обичах...
В началото и двамата прохождахме
и в обичта си много често просто сричахме...

Не те поисках

за това, че те харесвах...
(а те харесвах, знаеш, много, твърде много...)
Но, гледайки косите си как сутрин сресваш,
във мене бавно се зараждаше тревога...

Не те и укорявам за това, че си отиде...
Защото свободата ти за теб бе всичко...
Дори преглътнах и горчивата обида
,
защото знаех вече, че сме тъй различни...

Не те потърсих –

и за мен не съществуваш,
макар че някой ден пак мога да те срещна...
Ала си мисля, че в живота ни си струва
да се научим, че съвсем не сме безгрешни...


22 ноември 2009

© Георги Ванчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??