20.09.2017 г., 22:36 ч.

Не те зазидах 

  Поезия » Любовна, Строги форми
655 5 6

Нощта е по-коварна от отрова,

изпуска тъмнината на талази.

Луната ѝ – посърнала виновно,

зад гъсти облаци в небето лази.

 

В такава нощ сънят ми е наказан

и глождят ме зениците в очите.

За тебе много дълго ѝ разказвах,

тя всяка дума глътваше до ситост.

 

Напусто после търсех в дълбините,

частичките от тебе да намеря.

Оставаха в дълбокото ѝ скрити,

притихваше гласът ми разтреперан.

 

Нощта те взе от мен, не те зазидах

в крило на гълъб, ни в сърце на мида.

© Ани Монева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??