24.05.2008 г., 18:07 ч.

Не ти простих 

  Поезия
1926 1 17
Не ти простих за сляпата наивност.
За туй, че даде, а не поиска и  не взе.
Че се удавих в твоята отдаденост,
в пороя на  безумното туптене.
Че вярвах до безумие във тебе,
живеейки във твоя храм.
Че в трепета ти всеки ден умирах
и раждах се отново в свян.
Не ти простих. Сега жалея
за слънчевото на едно небе.
До призрачност отрекох се от тебе.
Не ти простих, сърце...

© Евгения Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??