3.11.2010 г., 21:33 ч.

Не всеки 

  Поезия » Друга
516 0 9

Всеки кръста си мъкне нагоре по стръмното.

(Като Христос.)

Всеки ден по-добри или по-лоши осъмваме?

(Хубав въпрос.)

 

Всеки бил е разпнат с разбойници двама.

(Веднъж поне.)

И си е спретнал една малка измама.

(Може и две.)

 

Всеки тълпата е хулила гневно.

(С крясък и вой.)

После го славела мазно, напевно...

(Какъв герой!)

 

Всеки е бил от любима и майка ожален.

(С много любов.)

Те вяра му давали и ръката държали...

(С тих благослов.)

 

Не всеки обаче себе си в жертва пренася.

(Като Иисус.)

Затова и животът ни често безгласен е.

(Хладен и пуст.)

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??