Всеки кръста си мъкне нагоре по стръмното.
(Като Христос.)
Всеки ден по-добри или по-лоши осъмваме?
(Хубав въпрос.)
Всеки бил е разпнат с разбойници двама.
(Веднъж поне.)
И си е спретнал една малка измама.
(Може и две.)
Всеки тълпата е хулила гневно.
(С крясък и вой.)
После го славела мазно, напевно...
(Какъв герой!)
Всеки е бил от любима и майка ожален.
(С много любов.)
Те вяра му давали и ръката държали...
(С тих благослов.)
Не всеки обаче себе си в жертва пренася.
(Като Иисус.)
Затова и животът ни често безгласен е.
(Хладен и пуст.)
© Нина Чилиянска All rights reserved.