Забързано ежедневие в села и градове,
времето все така динамично си тече.
Днес си млад, а утре си стар,
носещ на плещите си тежък товар.
Трудиш се усърдно и денем и нощ,
чудиш се как ти е останала и
капчица мощ...,
да изхранваш семейство, жена и деца,
да даваш пари за дрехи, ток,
топла храна и вода!
Работата е много, парите са малко.
Сметките се трупат, ах, колко жалко!
Няма кой да те попита как ще ги
платиш, за сметките работиш,
без нищо да спестиш!
Уморен си от живота, но все още
нещо те крепи...
Ти си един човек, който е осъзнал, че не
всичко е пари!
Здрав си, от семейството си получаваш
обич и топлина.
За какво са ти купища пари,
щом имаш всичко това?!
© Виктория Тодорова Всички права запазени