17.10.2019 г., 21:47 ч.

Не вярвай на листа! 

  Поезия » Гражданска
664 1 4

Не вярвай на дърво, което
се хвали с хиляди листа,
но плод най-сладък от Небето
не е родило с възрастта.

 

Че някога Христос премина,
в умората усетил глад,
и пред разлистена смокиня
потърси Свойта Благодат.

 

Уви! Безплодно бе дървото.
Създателя си наскърби.
И Той прокле го със горкото
над най-греховните съдби.

 

"От теб довека плод да няма,
но ялово си остани!
Че от листата ти измама
очи човешки ще плени...

 

За Мене си дърво омразно.
В земята щедра - паразит.
Щом спира гладният напразно
и с теб не може да е сит..."

 

Не вярвай на дърво, което,
изгуби Живата Вода.
Изсъхнало е то. Проклето.
И няма в Царството следа.

 

Защото смисълът едничък
под този Свят Небесен свод,
е Господ Бог да заобичаш,
и раждаш Неговия Плод!

 

Ясен Ведрин
(Птицата в теб)

© Ясен Ведрин Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Би трябвало тези стихове да се четат често от много хора.Много,много ми хареса!
  • Благодаря ти, Ангелче!
  • Благодаря Ви, Петре! Бог да Ви благослови!
  • Хареса ми петият куплет. Близък ми е.
    Благодат е, когато някой намери смисъла.
    За мен той още е 42.
    Поздрави!

    П.с.
    Хареса ми този куплет с изчистената си форма, ясни рими и завършен смисъл.
    Аз лично не пиша класическа поезия, но Вашата е хубава. И има идея и мисия.
    Бог с Вас!
Предложения
: ??:??