24.02.2013 г., 19:31 ч.

Не вярвам 

  Поезия » Философска
455 0 0

 

Буреносен облак разпалва 

нечовешки стремежи за власт,

не самарянин ръка ми подава,

а силното его на моя Аз.

 

Не намирам в Бога спасение,

спасява ме единствено смисъла.

Не търся в очите презрение,

не за тебе това съм го писала.

 

Не вярвам в субстанции неми,

не вярвам в безброй добродетели.

Не търся пребъдно  спасение

и на месията кротки свидетели.

 

Аз вярвам единствено в себе си,

аз вярвам в мрака вечерен.

Изгубила смисъл в листа си,

изгубила пътя си верен.

 

© Стела Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??