25.05.2011 г., 11:06 ч.

Не захапвайте деня до кръв! 

  Поезия » Философска
827 0 5

Не захапвайте деня до кръв...

Денят е само невладяно "вчера",

дърпащо с дебелата си връв

скелетите от килера.

Не захапвайте деня до кръв.

 

Оставете го с копнежите отровни,

да се кълчи с груба суета,

с болките парадно нови,

откамуфлажени от песента.

Оставете го с копнежите отровни.

 

Не захапвайте деня, подобно псета

не душете по следите на скръбта.

Денят балира в спомен онова, което

е токсичният отпадък на света.

Не захапвайте деня, подобно псета.

© Цветелина Бояджиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??