Не захапвайте деня до кръв...
Денят е само невладяно "вчера",
дърпащо с дебелата си връв
скелетите от килера.
Не захапвайте деня до кръв.
Оставете го с копнежите отровни,
да се кълчи с груба суета,
с болките парадно нови,
откамуфлажени от песента.
Оставете го с копнежите отровни.
Не захапвайте деня, подобно псета
не душете по следите на скръбта.
Денят балира в спомен онова, което
е токсичният отпадък на света.
Не захапвайте деня, подобно псета.
© Цветелина Бояджиева All rights reserved.