28.12.2023 г., 22:09 ч.

(Не)зависимост 

  Поезия » Любовна
215 1 4

Дори не искам да си мисля

какво ще стане с мен без теб.

Не мога да поема риска

сама да бъда занапред.

Да бродя във нощта несрета

и името ти да зова.

Знам, че на нашата планета

ти си единствен на света.

И само ти звездите палиш,

когато падне синкав мрак.

Със нежни пръсти ти ме галиш,

щом уморена легна пак.

Със топло слънце ме завиваш,

когато хване кучи студ.

И всеки ден за мен планираш

романтика от Холивуд.

Дори не искам да си мисля

без теб дали ще бъда аз.

Макар от теб да съм зависима,

не те заменям и за княз.

© Диана Фъртунова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Аз имам теб. Без теб ще бъда пак каквото бях: последният бедняк »

34 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??