23.11.2008 г., 8:45 ч.

Не знаех 

  Поезия » Любовна
619 0 13

Бях ти огън. Светлина.

Бях ти вярата. Сърцето.

Поток от нежност.

Устрема в кръвта...

Бях надеждата. Крилете.

 

Бях ти въздух. И вода.

Бях ти синевата. Дъждовете.

Нежен звън на тетива.

Песен птича...

Бях ти смеховете.

 

Бях ти изповед. Съдба.

Бях ти лудостта. И стиховете.

Бях безбройни простички неща.

И бях... най-красивата комета.

 

 

Но не знаех, че сърцето ти ще спре,

след ударите на  „ще бъда".

Че не може, толкова любов да понесе...

 И вместо да го възкреся -

                                   погубих.

© Здравка Бонева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??