27.04.2005 г., 9:19 ч.

Не знам защо... 

  Поезия
1031 0 3
 

Бих искал да съм онзи, който

продава свещите във храма

и да броя стотинките зад свойта,

житейски, не тъй важна драма.

Да връщам ресто, скрил очите

в покривката с мотив библейски,

а после да гася свещите

на прегорялите ви болки и надежди.

И пясъка и свещника старинен

във края на деня да чистя,

да премета и пода глинен,

във нещо свое си умислен...

Във късен час въжето да издърпам -

да чуе вярващият своята камбана,

а после...после без да бързам

пред чудодейната икона да застана.

“Ти който жертвено приемаш

от нашите ръце върбови клони

и строго грешките ни гледаш

благослови денят ни скромен!

На своя кръст недей да ни разпъваш

за да изпитваш нашта вяра,

без болка остани да ни напътваш

децата сме ти - и нямаме поквара...”

....

Ти след молитвата ми в храма не оставаш.

Духът ти  във небето свещи пали

...а с любовта, която даваш

едно момче момичето си ще погали.

© Георги Динински Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Дайк ,изтръгна една въздишка от сърцето ми!
  • Браво Дайк!Няма думи за това,което си написал..красиво и божествено!!
  • Бих искала да съм тази -
    която
    едно момче -
    след молитвата тиха
    във храма
    ще погали с все сърце
    с любовта
    която дава всичко

    РАЗКОШЕН си ....
Предложения
: ??:??