Небето е олтар
Земята грешница
и пак тъй нежно
я обгръща
нощем праща и
чаровната Вечерница
а после спуща се
и нежно я прегръща.
За тях Светът е
мидена черупка
а те са бисерът
на Провидението
търсят във загадките пролука
за да потънат
в талазите на Времето.
Април, 2016
Варна, Гавраил
© Гавраил Йосифов Всички права запазени