23.09.2009 г., 13:13 ч.

Небесен художник 

  Поезия
762 0 16

 

 

догаря бавно светлината

денят топи се

бавно уморен

небето се съблича

страстно

преливат се милиони цветове

от пурпурни реки тече вълшебство

политат дракони

със сребърни криле

обличат облаците с наметало

извезано с безброй звезди

художник таен

без лице и тяло

рисува с четките си

толкова умело

и омайно

картина е за него

а за нас небе

преплита в синьото лилаво

завършва с тъмни цветове

лъчите златни избледняват

погълнати

от залеза червен

последни щрихи по платното

творецът ляга уморен

нощта е будна

и блестяща

господства над земята

с цялата си мощ

красива е

и властна

до утрото

до изгрева

до следващото

ненарисувано платно

 

 

 

© Ол Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??